Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/01/2013
Data da última atualização:  15/01/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS, R. F.; MELO, G. W. B. de; RODHIGUERO, K.; DAL MAGRO, R.; SETE, P.; OLIVEIRA, P. D. de.
Afiliação:  Rafael Fernando Freitas, UERGS; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Karine Rodighero, UCS; RENAN DAL MAGRO, UERGS; PAULA SETE, UFSC; PAULA DUARTE DE OLIVEIRA, UFSM.
Título:  Crescimento e produtividade do pessegueiro cultivar 'Chimarrita' mediante adubação orgânica.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012.
Idioma:  Português
Thesagro:  Fruticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Nenhum exemplar cadastrado para este documento.
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  28/04/2000
Data da última atualização:  15/10/2004
Autoria:  MANDARINO, J. M. G.; CARRAO-PANIZZI, M.C.; BORDINGNON, J. R.
Título:  Soybean promotion for human consumption in Brazil.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 6., 1999, Chicago. Proceedings: invited and contributed papers and posters. Chicago: University of Illinois / Soybean Research & Development Council, 1999.
Páginas:  p.701.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean is an important alternative for human nutrition. It is an excellent source of protein, energy, and iron and is also very healthy, since it is rich in poli-unsaturated fatty acids and in compounds that can prevent chronical diseases such as cancer and heart diseases. Nutritional status of the low income people in Brazil is known as considerably problematic. Soybean consuption should be promoted, not just because of nutritional advantages and health benefits of it, but also for the availability of this affordable source of good quality protein, since Brazil is the second world producer. In the growing season, 1997/1998 the soybean production reached 31 million tons. However, the direct use for human consumption represents less than 1% of the production. This limited acceptability of soybean by consumers has been attributed mainly to its flavor and to the lack of familiarity with proper methods to effectively prepare soybean, because it is an exotic legume to Occidentals. Educational programs promoting the habit of soybean consumption, pointing out the nutritive and health advantages, and the adequate soybean cooking techniques, should be encouraged. Since 1987, Embrapa is carrying out a program that includes teaching people about proper utilization and nutritional qualities of soybean. To make soybean more suitable for the Brazilian taste, soybean grains and products were added to traditional recipes as ingredients. Since lipoxygenase enzymes are responsible for the "g... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Soybean.
Thesagro:  Nutrição Humana; Soja.
Thesaurus NAL:  Brazil; human nutrition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO17460 - 1UPCPL - --633.34072W927p
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional